Birgitte Tengs-saken: Tiltalte hevder han har gitt vitnet undertøy: – Det skjedde aldri

Retten fortsetter i mønsteret fra gårsdagen, og fra morgenen av skal ei venninne av Birgitte vitne i saken.

Vitnet blir spurt om når hun ble kjent med Birgitte. De ble kjent da de begynte på musikklinja på Skeisvang sammen.

– Vi ble fort kjent, hun var åpen og glad. Hun spiste aldri sjokolade foran gutter fordi hun synes det var flaut, men syns ikke det var flaut å spille munnspill på en full bussholdeplass. Hun var gøyal, ukonvensjonell. Hun ville bli musiker. Veldig rett frem, gikk ikke rundt grøten, sier vitnet om Birgitte.

Vitnet sier de hadde veldig god kontakt i perioden før Tengs ble drept, og hadde hatt henne på besøk ikke lenge før drapet. Hun forteller at de var sammen mye på skolen, fordi det stort sett var der de var.

– Vi var en veldig sosial klasse, gjorde mye sammen utenfor skoleaktivitet, sier vitnet.

Aktor spør vitnet om den aktuelle fredagen, vitnet husker ingenting spesielt fra skoledagen. Vitnet var på fest på kvelden, den samme festen som Birgitte var på i Avaldsnes. Hun husker ikke mye detaljer fra festen, og snakka ikke nevneverdig mye med Birgitte den kvelden.

Vitnet sier hun ikke husker mye av kvelden, men at hun husker mye av det som skjedde etterpå. Hun ble hentet av politiet etter en musikktime, fikk vite i politibilen at noen var død, men hun fikk ikke vite hvem. Hun fikk ikke snakke med faren sin, som var i bilen bak. Hun syntes det var skremmende, men fikk vite at det ikke var moren eller søsteren som var død.

Aktor spør hvordan Birgitte likte å kle seg.

– Vi gikk på musikklinja, så det var ikke veldig høy pyntefaktor. Vi gikk i bukse og genser. Jeg husker jeg ble overraska da jeg fikk vite hun ikke spiste sjokolade foran gutter, for hun var ikke typen til å bry seg om sånn, hun var veldig ujålete, sier vitnet.

Vitnet forteller at hun ikke vet om noen konflikter Birgitte var i.

Vitnet kjenner ikke til tiltalte.

Vitnet sier at Birgitte var mye med henne og gjengen hennes fra ungdomsskolen, senest helga før drapet.

Aktor sier at tiltalte hevder han var i kontakt med dette vitnet via kontakttelefon. Vitnet sier hun aldri har vært borti dette, og aldri har vært i kontakt med tiltalte. Tiltalte har sagt at han har møtt vitnet i Haugesund sentrum på dagtid, og at han har gitt henne undertøy. Hun sier dette ikke stemmer, at hun ikke har vært i kontakt med han.

– Dette skjedde aldri, jeg har aldri møtt tiltalte.

Aktor har ikke flere spørsmål. Dommer ber om avklaring av konfliktspørsmålet, vitnet sier hun har hørt om en konflikt hun var i, men hun kan ikke huske om hun visste det da, eller om hun har fått vite det i ettertid.

Første vitne er ferdig med forklaringen sin.