Birgitte Tengs-saken: – Birgittes venninne uttaler seg

Ei av Birgitte Tengs sine venninner skal forklare seg i retten om saken. hun forklarte seg også i ettertid av at drapet skjedde.

Dommer ber henne være åpen om hun er usikker på det hun blir spurt om.

Aktor ber henne fortelle om hvordan hun ble kjent med Tengs.

– Jeg ble litt kjent med henne i 6. klasse, men så ble vi bedre og bedre venninner etter hvert. Jeg ble kjent gjennom to andre jeg kjente, sier vitnet.

Vitnet forteller at de gikk mye tur, sykla mye, gikk ut på byen og på fester sammen. «Alt som tenåringer gjør», sier hun.

– Hun var litt anerledes, hun var enebarn og hadde nok blitt sett ganske tidlig. Var ikke så veldig opptatt av konvensjoner, og passa ikke helt inn. Glad i å bli kjent med mennesker, sier vitnet.

Vitnet svarer bekreftende på at de var nære og fortrolige venner, men de var lite i kontakt våren før dødsfallet fordi vitnet hadde en kjæreste som ikke likte Birgitte og som Birgitte ikke likte. Da valgte vitnet å prioritere kjæresten.

Vitnet forklarer hva hun gjorde den kvelden Birgitte ble drept, hun var med kjæresten hele kvelden.

Aktor spør vitnet hvordan Birgitte pleide å kle seg.

– Hun kledde seg anerledes enn meg, hun brukte gjerne videre topper og lengre skjørt. Men hun kledde seg pent, sier vitnet.

– Hun var ikke redd for å gå hjem alene. Jeg ville kanskje gått to enkelte steder, men jeg tror ikke hun var redd for det, sier vitnet om Birgitte.

Vitnet blir spurt om de kunne finne på å haike. «Absolutt», svarer hun da.

– Det var transportmiddelet vi hadde, men helst når vi skulle lengre, sier hun.

Vitnet blir spurt om hun har opplevd noe ubehagelig. Hun svarer at noen var litt rare, men hun kan ikke huske at Birgitte har fortalt hun hadde opplevd noe nevneverdig. Hun tror Birgitte ville fortalt henne det om noe skjedde.

Vitnet sier tiltalte har pusset opp huset til et familiemedlem, at han er i slekt med en eks-svoger, men at hun ikke kjenner til han utover det.

– Det er en ting jeg har tenkt på, som jeg kanskje har vært uklar på i avhør. Og så vet jeg ikke om noen andre har fortalt meg det. For jeg hadde en eks som hadde drukket den dagen, og Birgitte hadde prøvd å få tak i han for å få haik. Så jeg har hørt at hun var ute etter haik, sier vitnet.

Aktor er ferdig med utspørring, forsvarer tar over.

Forsvarer Kristensen spør vitnet om en konkret hendelse.

– Det var en kveld jeg var sammen med Birgitte, så kom en mann tassende inn i kveldsstua som ingen av oss kjente. Han var ikke berusa, men han var nok påvirka av noe eller lata som. Vi konkluderte med at han ble dumpa av noen kompiser. Tror vi fikk han hjem i taxi. Jeg trodde det var en ex av Birgitte, hun trodde det var en av mine exer, forklarer vitnet. Denne hendelsen skal ha vært året før drapet.

Vitnet blir spurt om hun kjente til gamle Sundsveg. Hun visste om den, men vet ikke hvor den endte eller hva den ble brukt til.

I et avhør har vitnet blitt vist bilder av tiltalte. Hun hadde ikke dratt kjensel på han.

Første vitne er ferdig med sin forklaring.