Oldfruen fra høyfjellshotellet som ville mønstre på lastebåten fra Haugesund

Historien om oldfruen og de to kontordamene fra Sjusjøen Høyfjellshotell finner du i et brev i kjelleren under biblioteket. I de tusen hyllemeterne med historie fra sjøfartsbyen Haugesund ligger det mange interessante brev, protokoller og rapporter fra skipene, som seilte rundt som små filialer av samfunnet de kastet loss fra.

KULTURPUNKT: Første episode av årets Kulturpunkt-serie, der biblioteksjef Siri Vikse tar oss med rundt i byen for å se på historien til noen av byggene rundt oss, begynner nettopp i kjelleren der Rederiarkivene ligger som en gullgruve for de vitebegjærlige.

Fikk du med deg fjorårets Kulturpunkt? 

Da Hollenderhaugen var en perle i byen

Har du vært på Vibrandsøy?

Dette visste du ikke om Djupadalen

Dengang Haraldsvang ikke så ut som Haraldsvang

Lotheparkens dramatiske forhistorie