Reidar mistet faren sin i skipsforlis

«I stolen med Åge» er navnet på den nye TV Haugaland-serien, som starter opp i sommer. I de tre første episodene forteller Reidar Ådnanes inngående om sitt liv som sjømannsprest og prest, både i inn- og utland. Det hele starter med et skipsforlis.

I STOLEN MED ÅGE: «Moromannen» Åge Stokken tar på seg nye roller, og gjennomfører seriøse, dyptgående samtaler med utvalgte gjester i dette nye konseptet, som finner sted på en pub i Sagvåg. I de tre første episodene, får han besøk av prest Reidar Ådnanes.

Historien til Reidar startet med en tragedie. Skøyta Sagvaag forliste 13. februar i 1956. Der var faren til Ådnanes skipper ombord. Hele mannskapet forsvant på sjøen. De frøs i hjel på en flåte ute i Skagerak.

Da var Reidar Ådnanes fem måneder gammel. Denne historien er likevel noe av det første som kommer opp i samtaler med nye folk, når Ådnanes skal beskrive seg selv.

De tre første episodene kommer på løpende bånd over de neste par ukene. Deretter kommer det mer ferskt innhold etter sommeren.