Søsterskipet MS "Nor Viking”
Søsterskipet MS "Nor Viking” FOTO: Arriva Shipping

Arriva Shipping i Ølen har bestilt et nytt tørrlastskip

Arriva Shipping fortsetter sin flåtefornyelse med ordren av et tørrlastskip i Kina. Skipet skal leveres i 2025, og blir søsterskipet til MS «Nor Viking», som ble levert i fjor.

VINDAFJORD: Ølen-selskapet har avtalt med det kinesiske verftet Dayang Offshore Equipment at skipet, som skal være ferdig i første halvdel av 2025, blir levert med forbedringer og oppgraderinger tilpasset disse skipenes fartsområde og markeder.

– Langsiktige investeringer med et sterkt fokus på å redusere vårt karbonavtrykk ligger bak denne investeringen. Med MV «Nor Viking» oppnår vi en utslippsreduksjon på 40 %, og det nye skipet vil ha en tilsvarende eller mer betydelig reduksjon. Vi velger den mest tilgjengelige og miljøvennlige teknologien som er kommersielt tilgjengelig ved å bygge et nytt batterihybridskip, sier administrerendedirektør Sindre Matre i en pressemelding.

En betydelig andel av investeringene og leveransene til dette skipet, inkludert design og byggetilsyn, vil komme fra norske og europeiske leverandører.

Faktaboks

Arriva Shipping ble grunnlagt i 1972 av Johannes Matre som et familieeid rederi. I dag er selskapet
lokalisert med hovedkontor i Ølensvåg og avdelinger i Stavanger og Gdansk.
Nærskipsfartrederiet tilbyr norske og europeiske industri- og entreprenørvirksomheter fleksible og
pålitelige maritime transporttjenester.