Tamar og Harout våget ikke å bo hjemme og oppsøkte kirkeasyl

Tamar og Harout Jakarian skulle ha blitt sendt ut av landet fredag 19. mai. Frykten for å bli hentet av politiet fikk dem til å oppsøke Bremnes kirke. Etter ei lita uke på madrasspå kirkegulvet, kunne de dra hjem for å vente på avgjørelsen i ankesaken.

BØMLO: Den siste uka har gått med til å vente på telefon fra advokaten. Håpet var en midlertidig forføyning, en avgjørelse som gjorde at de kunne flytte tilbake til huset sitt, mens de venter på avgjørelsen i ankesaken. Og torsdag ettermiddag kom endelig telefonen.

– Vi har vært så redde, sier ekteparet.

Bømlosamfunnet har slått ring rundt familien. Og de to barna deres, Natalie (24) og Pogos (25), ville legge til side studiene sine for å drive restauranten til pappa Harout.

Ekteparet Jakarian fikk husrom i Bremnes kyrkje.
Foto: Linnea Stølsvik

– Hjelp meg å ikke miste foreldrene mine

Verner om kollegaen som sitter i kirkeasyl

Familien er ortodokse kristne og har bodd i Norge i 10 år. Foreldrene mistet oppholdstillatelsene sine, da det ble oppdaget at de hadde fått armenske pass av menneskesmugleren som hjalp dem ut av Syria.

Rørende støttekonsert for Tamar og Harout