Andreas Meland blir ny programansvarlig på biblioteket

Haugesund Folkebibliotek ansetter Andreas Risanger Meland som programansvarlig.

HAUGESUND: Biblioteket har de siste årene bygget opp en scene med mål om å åpne rommet for ytringer, meningsutveksling, kunst og kulturuttrykk i Haugesund. Tanken har vært å legge til rette for at flest mulig skal kunne bruke biblioteket, utjevne ulikheter og skaper større forståelse og raushet i samfunnet.

– Ved å ansette Meland som ny programansvarlig på biblioteket styrker vi vår formidlingskapasitet og vår evne til å romme det viktige mellomrommet. Med Andreas ved roret i Rabinowitz-salen får biblioteket en ny dimensjon som jeg gleder meg til å utforske, sier  biblioteksjef Siri Vikse i en pressemelding. 

Meland tiltrer januar 2024 når åremålsstillingen som leder for Sildajazzen utløper. Han ser fram til «sjangerskiftet». 

– Mange forbinder meg naturlig nok med musikk, men interessefeltet mitt har alltid vært mye bredere. Jeg mener biblioteket er en av de aller viktigste kulturinstitusjonene vi har i samfunnet. Biblioteket er gratis og tilgjengelig for alle, det er en kunnskapsarena, en viktig kunstformidler, et demokratisk laboratorium og et viktig møtested. Jeg gleder meg til å bli en del av det flotte laget på Haugesund Folkebibliotek neste år, og har med meg mange nyttige erfaringer og idéer som kan bidra til å løfte tilbudet på Haugesund Folkebibliotek.