Andreas Risanger Meland

Andreas Meland gir seg som leder for Sildajazzen

Ved nyttår går åremålet som daglig leder for Sildajazzen ut for Andreas Meland. Nå har han varslet styret at han ikke fornyer det.

HAUGESUND: Andreas Risanger Meland ble tilsatt som daglig leder i Stiftelsen Sildajazz i januar 2020. Han har ledet festivalen gjennom store endringer og utfordringer i snart fire år, og har gitt festivalen økt anseelse nasjonalt og internasjonalt. Ved nyttår går åremålet hans ut, og han har nylig varslet overfor styret at han ikke fornyer åremålet etter nyttår, skriver Rune Hagland, styreleder for stiftelsen Sildajazzen, i en pressemelding.

 – Jeg føler meg trygg på at vi har fått vist befolkningen hva Sildajazz kan være og hvor viktig festivalen er for byen. Jeg har hatt noen utrolig lærerike og givende år i Sildajazz, og jeg er veldig stolt over alt vi har fått til sammen. Jeg vet allerede nå at jeg kommer til å se tilbake på alle de gode samarbeidene med stor takknemlighet når jeg går ut døra på nyttårsaften,  sier Andreas Risanger Meland.

Ny åremålsstilling vil bli utlyst i nærmeste fremtid, der ny daglig leder kan se frem til å fortsette utviklingen av festivalen.

– Aller mest stolt er jeg av den festivalen som ligger foran oss i august. Vi har et rikt program og har åpenbart truffet publikum veldig godt. Det hører til sjeldenhetene at forhåndssalget til festivalen har vært så godt på et så tidlig tidspunkt som det er i år, sier Meland i pressemeldingen.