Glenn Jakob fikk ruskjører i fronten: – Folk må følge med

Glenn Jakob Vea var ute og kjørte i helga da han så en bil kjøre i full fart mot seg, i kontakt med autovernet. Så svingte han plutselig opp foran han.

– Jeg er godt skada innvendig, jeg er mørbanka. Og han som satt på sida fikk et brudd i ryggen. Så det sier seg selv at vi har blitt truffet hardt, sier Glenn Jakob Vea.

Han var ute og kjørte da en bil plutselig kjørte inn i fronten hans. Det skjedde fort, og han rakk ikke å tenke. Men i ettertid har Vea tenkt mye på hva konsekvensene kunne vært.

– Hadde vi kjørt en mindre bil hadde jeg ikke kunne stått her og snakket med deg i dag. Jeg hadde nok mest sannsynlig ligget i ei seng, eller død. 

VRAK: Det var ikke mye igjen av bilen til Vea etter ulykka.

Mer ruskjøring

I etterkant av ulykka har føreren av den andre bilen blitt siktet for ruskjøring. Vea er bekymra for utviklinga han ser, der han stadig leser i media at folk blir dømt for kjøring under ruspåvirkning.

– Folk må følge med. De som har et problem må gjerne ta buss. Ikke finn på å kjøre, for det er fort gjort.

Frende forsikring har fått gjennomført en undersøkelse blant sine kunder som viser at 74 prosent av bilførere er redde for å møte rusede sjåfører. Samtidig viser de til tall fra Utrykningspolitiet, som viser at 30 bilførere blir stoppet, mistenkt for ruskjøring, hver eneste dag på landsbasis.

I fjor døde 118 personer i trafikken, som var en økning på nesten 50 prosent fra året før. I følge Trygg Trafikk er høy fart, uoppmerksomhet og ruskjøring de hyppigste årsakene bak alvorlige trafikkulykker her til lands. Minst to av var trolig gjeldende i ulykka i helga, skal en tro Vea.

KONDEMNERT?: Vea tror ikke bilen hans blir å finne på veien igjen.

Tenker sikkerhet

Den voldsomme opplevelsen i helga kan nå føre til at Vea gjør litt andre valg fremover.

– Foreldre tenker ungene må ha en rimelig bil fordi de kommer til å dunke borti ting og skrape opp. Men nå tenker jeg at størst mulig og sikrest mulig bil. Nå er det ikke pengene det skal stå på, jeg skal sørge for at de har det bra og trygt på veien, forteller han. 

Se mer om ulykka i videovinduet over.

Siktet for ruskjøring etter ulykka på Karmøy: – Han er foreløpig ikke avhørt