På Karmøy har en buss fått kjenne på de glatte veiene.
På Karmøy har en buss fått kjenne på de glatte veiene. FOTO: Tor Håkon Thomassen

Speilglatte veier: – Kjør forsiktig

Vegtrafikksentralen melder om glatte veier på Haugalandet. På Karmøy har en buss truffet autovernet.

TRAFIKK:– Vi har mottatt flere meldinger i morgentimene om glatte veier i området Haugesund/Karmøy og sørover i Rogaland. Der har det pekt seg ekstra ut, forteller trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Tor Evensen.

Bussen fikk skader ved passasjerdøren. FOTO: Tor Håkon Thomassen

På Karmøy har en buss sklidd ut av veien og traff først autovernet på venstre side, før bussen traff en kant på høyre side som skadet den fremre passasjerdøren.

Undertegnede journalist kjørte bak bussen da ulykken skjedde.

Ulykken skjedde på Kvalavågvegen, fra Kvalavåg mot flyplassvegen. I en høyrekurve var det for alt glatt, og bussen greide ikke svingen, men skled rett frem og traff autovernet med venstre side. Deretter kontrer bussen, og sklir ut på høyre side. Bussen blokkerte veien delvis, men små kjøretøy kom seg forbi.

I den aktuelle svingen har det mange ganger før skjedd ulykker, spesielt i forbindelse med glatte veier.

Bussjåfør og passasjer skal være uskadde. Det var én passasjer om bord i bussen. Denne ble kjørt videre til busstopp på Avaldsnes av journalisten.

Og det er ikke bare i Kvalavåg veiene er glatte. Vegtrafikksentralen melder at de har mannskaper ute, men at det flere steder fortsatt kan være glatt.

– Entreprenørene har blitt varslet og er ute med saltebiler. Det kan nok helt sikkert være glatt enda, og spesielt på en del sideveier der de ikke har fått saltet enda. Så vi oppfodrer folk til å kjøre forsiktig nå i morgentimene, oppfordrer Evensen.

Det skal være fra Haugesund og sørover at glatte veier er problematisk.

– Nordover, og videre mot Bergen og Vestland har det ikke vært så ille, forteller Evensen.

Operasjonslederen i Sør-Vest politidistrikt melder at det kun er bussulykken som preger Haugalandet. De andre ulykkene har vært i sørfylket.

– Det er glatt både i nord- og sørfylket. Vi ber deg oppfordre dine lesere at de må kjøre etter forholdene, var meldingen fra politiet.