Iris mistet bilen i bilbrann – nå trenger hun hjelp

Iris Halleland Apeland står nå uten framkomstmiddel, etter at bilen hennes plutselig tok fyr under en kjøretur.

Hele Haugalandet Hjelper: Iris Halleland Apeland var ute og kjørte med en kamerat, da bilen hennes plutselig tok fyr. Nå sitter hun igjen med et skall av en bil, og 9000 kroner fra forsikringen.

– Vi var ute og kjørte tur, og kjente at det begynte å lukte litt stygt i bilen. Så ble det røykutvikling og vi fikk stoppet, og som du ser, her er resultatet, sier Iris’ venn Morten Stensrud, i det han peker på det utbrente skallet av bilen.

– Jeg får vondt i magen, og blir rett og slett litt kvalm, forteller Halleland Apeland i det hun ser på bilen. 

Hun er avhengig av bil, både for å komme seg på nødvendig behandling, og for å komme seg til bijobben sin. Morten Stensrud er oppgitt over at venninnen ikke lenger har friheten og mobiliteten som trengs i dagliglivet.

– Hun er virkelig avhengig av bilen. Iris er en person som hjelper alle, sier aldri nei. Hun stiller opp. Hun jobber helsen av seg for at andre skal ha det bra. Så er det noen som virkelig trenger litt backup og støtte, så er det henne.

Iris og hennes utbrente bil var en av flere historier som ble fortalt i gårsdagens sending. Ønsker du å se og høre mer om Hele Haugalandet Hjelper-prosjektet? Onsdag besøkte Linn Therese Syvertsen studio for å vise og fortelle noe av det vi har bedrevet den siste tiden.

Trenger du hjelp eller bistand? Send en mail til hid@tvh.no.

Har du mulighet eller ønske om å bidra, enten til Iris eller til noen av de andre prosjektene vi støtter? Vipps 789266, eller send e-post til samme adresse, så holder vi kontakten.

Se mer i videovinduet øverst!