Amund Wenche har skrevet under for FK Haugesund.
Amund Wenche har skrevet under for FK Haugesund. FOTO: FKH.no

25 år gamle Amund Wichne er FK Haugesunds tredje signering

Den 25 år gamle keeperen, som spilte for Jerv i fjor, skrevet mandag under på en toårskontrakt med FK Haugesund.

Wichne blir med det vinterens tredje tilvekst etter at Claus Niyukuri og Kjartan Kari Kalldorsson ble klare for Fk Haugesund før nyttår.

– Det er sykt gøy! Det har vært tre fine uker med gjengen og jeg føler jeg har fått vist meg frem på en god måte. Jeg har kommet godt inn i gruppa som har tatt meg i mot med åpne armer, både spillergruppa og trenerteamet, sier Wichne til klubbens hjemmeside. 

Den 25 år gamle keeperen er tiltenkt til å ta opp konkurransen mot det som trolig var Eliteseriens beste keeper, Egil Selvik. Etter at klubben lånte ut reservekeeper Frank Stople til Vard, var behovet for et godt alternativ bak Selvik stort. Wichne har de siste årene spilt både for Mandalskameratene, Viking, Start og Jerv.

– Det er veldig kjekt å komme til Haugesund som jeg har fått et virkelig godt inntrykk av – både med tanke på det sportslige tilbudet og nivået på gruppa som jeg synes er veldig bra, og med keeperteamet med Kamil i spissen har jeg klokkertro på at jeg kan utvikle meg som fotballspiller og forhåpentligvis være med og bidra til FKH tar mange poeng i de to neste sesongene som kommer.

Sportslig leder Eirik Opedal forteller at anbefalingen fra keepertrener Kamil Rylka var veldig klar og at det var en enkel beslutning å tilby Wichne kontrakt.

– Amund har vært veldig bra på trening – først hjemme i Haugesund før avreise, men særlig etter at vi kom ned hit til Spania. Han blir et veldig fint tilskudd til keeperteamet som med det er komplett for sesongen, sier sportslig leder Eirik Opedal til klubbens nettside.