TV Haugaland vil hjelpe vanskeligstilte: – Trenger du hjelp?

TV Haugaland lanserer nå et nytt konsept sammen med Linn Therese Syvertsen. Hvem som helst som trenger hjelp, det være seg økonomisk støtte, klær eller bursdagsgaver og mye mer, kan søke. Samtidig søker vi også dere som kan bidra.

TRENGER DU HJELP?: Trang økonomi er dessverre noe som preger mange norske hjem for tiden. Høyere strømregninger, dyrere dagligvarer og økende renter merkes for de aller fleste. Og noen, mer enn andre. Nå lanserer TV Haugaland, sammen med gode hjelpere, et nytt konsept for å nå enda flere.

Med oss på laget, har vi Linn Therese Syvertsen. Tidligere i vinter, samlet hun blant annet inn enorme mengder flasker og midler til “julehjelp”, og hjalp 237 personer på Haugalandet til å få en bedre jul. Men i det julesesongen er over, og hjelpeorganisasjonene ikke lenger “står i kø» for å bidra, kan økonomien igjen rammes ekstra hardt for mange.

– Nå henvender vi oss ikke bare til barnefamilier eller minstepensjonister, men alle som har et eller annet behov. Hvem som helst må gjerne sende oss en søknad, enten det er hjelp til en strømregning, husleie, bursdagsfeiring og gaver, klær, – mulighetene er mange. Så strekker vi også ut en hånd til bedrifter og privatpersoner som kan ha mulighet og lyst til å være med å hjelpe.

Vi vil også minne om at dette er et konsept hvor TV-deltakelse er frivillig. Søkere vil også kunne motta hjelp, selv om de ikke vil være med i TV-ruta.

Med oss i dagens sending har vi også Evy Renate Mardal og Iris Halleland. De har begge tidligere søkt om hjelp fra julehjelpen som Linn Therese tilbød i julen.

Iris Halleland og Evy Renate Mardal

– Jeg klarte meg egentlig ganske greit frem til i sommer. Da kjente jeg at det begynte å bli veldig vanskelig å få endene til å møtes. Så når det nærmet seg jul, og jeg fikk en strømregning på 6000 kroner, veltet det hele budsjettet, ikke bare før jul, men i år også. Man drar det jo med seg videre, sier Evy Renate.

Så tok Mardal steget, og søkte om hjelp. 

– Jeg sendte Linn Therese en mail, der jeg forklarte min situasjon, og hva jeg ønsket hjelp til, og hva jeg ønsket for ungene. Jeg søkte julehjelp, det var kjempe kjærkomment, forteller Mardal. 

Også for Iris Halleland, har det siste året vært ekstra tøft.

– Jeg har en gutt på 12, og en på 18. Minstemann skulle være hos faren på julaften, men jeg hadde lyst å lage jul da han kom til meg andre juledag. Men jeg er ufør, og det var ikke penger til å lage jul. Så jeg fikk julepresanger og masse julemat, som gjorde at jeg kunne invitere foreldrene mine til andre juledag. Så julen ble berget. Jeg har en som er veldig fornøyd med å ha fått Harry Potter-lego. Han sitter enda og prøver å bygge det sammen, sier Halleland.

De to er enige i at å be om hjelp, ikke var det enkleste.

– Det er en terskel. For man vil ikke snakke høyt om det heller, forteller Halleland. 

Trenger du hjelp, eller kjenner du noen som gjør det? Send en e-post til hid@tvh.no.

Ønsker du å bidra? Ta kontakt med oss på e-posten over, eller benytt Vipps: 789266

For å høre historiene til Evy Renate Mardal og Iris Halleland, og for å få mer informasjon, se videoinnslaget øverst på siden.