Innebandylaget bygger utebane: – Kan spille hver dag

I januarkulda sto både frivillige og betongarbeidere og tømte kubikk på kubikk med betong over den gamle tennisbanen ved Karmøyhallen. Nå skal det bli utebane for Karmøy Innebandyklubb.

KARMØY: – Man må følge med. Det går fort, forteller Chris Vikene Sandvik. Han er en av flere i Karmøy Innebandyklubb som gleder seg til den nye utendørs-banen kan spilles på. Men først: betong.

10-12 betongbiler må til for å fylle banen. En av de tre gamle tennisbanene ved siden av Karmøyhallen får i disse dager nytt liv. Innebandyklubben har stilt med midler og frivillige for å få banen klar før sommersesongen slår inn for fullt.

  Nå er det ca 40 ganger 20 kvadratmeter. Halvparten av det skal dekkes med en utendørs innebandybane. Oppå der igjen, har vi vant (gjerder) med integrert mål, forteller Jan Olav Sørlie i Karmøy Innebandyklubb.

Inkluderende

– Det er idrettsinkludering. Vi ønsker nå at flest mulig skal få muligheten til å være i aktivitet. Når vi er ferdige, kommer vi til å ha køller liggende her, så folk kan spille akkurat slik de gjorde i gymtimene. Det håper vi mange får muligheten til her. Her er vi ikke avhengige av å bestille hall. Her håper vi at flest mulig skal komme i aktivitet.

Steinar Larssen er medlem av innebandylaget og med på dugnaden som foregår med å bygge banen, og han gleder seg til banen er klar.

– Da kan vi spille hver dag. Det blir superdupert.

Steinar Larssen og Chris Vikene Sandvik er med på dugnaden. FOTO: Tor Håkon Thomassen

Bygges på dugnad

Arvid Dale fungerer som byggeleder på banen, i følge Sørlie. Han har nærmest fått med seg halve familien med seg ut på dugnadsarbeid for å få banen i mål.

Arvid Dale har to barnebarn i klubben, og engasjerer seg frivillig for å bygge banen. FOTO: Tor Håkon Thomassen

– Jeg har alltid vært glad i å hjelpe folk. Så har jeg to barnebarn som er engasjerte i innebandyen, så det er kjempeviktig, som bestefar, å støtte så godt som mulig.

Han skryter også av klubbens medlemmer.

– Det er fryktelig mange velvillige som er med oss, uansett når vi spør dem.

– Alle gjør dette med glede. Jeg har lånt inn et barnebarn, et søskenbarn, og de fra innebandyklubben som er med.  Og Jan Olav er den beste motivatoren i vår region. 

Kostbart, dugnad til tross

Dugnadsgjengen til tross, er ikke prosjektet uten kostnad. Når betongen er lagt, og banen, med dekke og vant er satt opp, har det alt kostet 600.000 kroner. Og med de entusiastiske planene klubben har for området, forventer Sørlie en dobling i kostnad.

– Vi har søkt forskjellige stiftelser og sponsorer. Vi har passert 600.000 kroner, og trenger nok det dobbelte for å få tribuner, utstyrsbod og lys opp og stå. Så vi kommer til å jakte sponsorer og gode priser, forteller Sørlie.

– Jeg tipper dette blir norges kuleste utendørs innebandybane når vi er ferdige. 

Innebandylaget får disponere banen i 15 år fra Karmøy Kommune. Sørlie håper at banen er klar til å spilles på allerede før påske.

Se og hør med i videoreportasjen øverst.