323075634_571743494769399_3129449219618463421_n
FOTO: Haugesund Ishockeyklubb

Ingeborg (17) blir første ishockeyspiller fra Haugesund til VM

17 år gamle Ingeborg Bruås Eriksen er tidenes første ishockeyspiller fra Haugesund, som er tatt ut til U18- landslaget som skal spille VM i Italia.

 

HAUGESUND: Bruås Eriksen spiller for tiden for Stavanger Oilers, i Bambusa-ligaen, eliteserien for kvinner. Grunnlaget for karrieren på isen ble lagt allerede som femåring.

– Jeg begynte på skøyte- og hockeyskolen i 2010 da jeg var 5 år, sammen med noen venner. De sluttet men, jeg syns det var gøy å stå på skøyter og begynte å spille hockey, sier hun i en pressemelding fra Haugesund Ishockeyklubb.

VM i Italia

VM-sluttspillet arrangeres i Italia fra 9. til 15. januar. Der skal Norge møte land som Tyskland (9.1), Italia (10.1), Ungarn (12.1), Frankrike (13.1) og Østerrike (15.1). 17-åringen tenker ikke så mye på at hun blir den første haugesunderen som skal representere Norge i denne sammenhengen.

– Nei, jeg tenker egentlig ikke så mye på at jeg er først. I Haugesund spilte jeg på guttelag sammen med få andre jenter, og ble vant til å spille på guttenes premisser. Det har vært veldig gøy å komme seg ut og få spille med andre jenter med lignende bakgrunn, og jeg har hatt det veldig gøy på landslagssamlingene og kampene så langt. Før høsten hadde jeg aldri spilt hockey utenfor Norge, men nå har jeg spilt kamper i både Danmark, Østerrike og Tyskland.

Få jenter på banen

I følge Norges Ishockeyforbund utgjør antall jenter/kvinner, som løser lisens i NIHF, i dag 13%. Forbundet er tydelige å at denne andelen må økes. Forsvarsspilleren oppfordrer jenter til å være foroverlente.

– Til jentene i klubben ville jeg sagt: Grip mulighetene du får og prøv å gjøre det beste ut av dem. Dra på jentecamper selv om du kanskje ikke kjenner noen. Spill gjerne med et jentelag, selv om du spiller med guttene til vanlig. Selv spilte jeg fire år med jentelag i Stavanger i tillegg til laget mitt i Haugesund. Og til de som vurderer å begynne på ishockey, prøv deg frem på enten skøye- og hockeyskolen eller på damelaget.