To boliger skadd i brann på Karmøy

Alle nødetater rykket ut til Høgåsvegen i Kopervik onsdag, etter melding om brann i to eneboliger.

KARMØY: Brannmannskaper fra Kopervik stasjon har rykket ut etter at det klokken 18.49 ble meldt om en brann én eller flere boliger i Høgåsvegen i Kopervik. Da mannskapene kom frem til stedet skal det ha vært full overtenning.

– Det har brent i en enebolig. To stykk er tatt ut av den derfra. De er uskadd, forteller innsatsleder i Sør-Vest Politidistrikt, Terje Heldal.

TV Haugalands reporter på stedet melder om at det er mye røyk i området. Brannvesenet ber folk holde seg borte fra området.

– Det har vært tilløp til brann i nabobygget. Det er ingen ting som tyder på at det er noe internt i den bygningen som har brent, kun ytre skader på stedet der, sier Heldal.

Klokken 19.40 holder brannvesenet på med etterslukking.

– Det drives med etterslukking. Helse har tatt hånd om beboere og sjekket de ut. Ingen er registrert skadd. De to som bor i huset som er skadd av brann er tatt vare på av oss per nå. Så skal vi hjelpe dem å finne innkvartering for resten av natta, forteller innsatslederen.

Per nå anser nødetatene det som lite sannsynlighet for spredning.

– Ingen spredningsfare per nå. Den er slått ned. Det var et øyeblikk der det var tanker om spredningsfare, men den har de kontroll på per nå, sier Heldal.

Se videosak øverst i saken.

Nødetatene har rykket ut til en brann FOTO: Tor Håkon Thomassen