Imencos avdeling i Grinde, Tysvær. Foto: Imenco.no.
Imencos avdeling i Grinde, Tysvær. Foto: Imenco.no.

Imenco kjøper den ledende utstyrsleverandøren Vard Aqua

Vard Aqua, med mer enn 30 års erfaring innen akvakultur, blir en del av Imenco. Med det får tysværbedriften både flere ansatte og en opptrapping av satsingen på havbruk og akvakultur.

TYSVÆR: Imenco har kjøpt spesialselskapet Vard Aqua av skipsverftskonsernet Vard i Ålesund.

Rune Bringedal, adm.dir. Imerco

– Vi kan med glede melde om at vi har gjort et nytt oppkjøp, denne gang innen havbruk. Det utvider i tillegg til antall ansatte også vårt utvalg av løsninger og vår geografiske tilstedeværelse, sies det i en pressemelding fra Imenco.

Vard Aqua har hatt en sentral posisjon som produktutvikler og leverandør av utstyr til landbasert og sjøbasert havbruk siden selskapet ble etablert i 1985. Virksomheten ledes fra Sunndalsøra og har totalt 34 ansatte. 10 av dem er ansatt på Sunndalsøra, 22 i Chile og to i Skottland.

– Vi satser tungt videre på havbruk og akvakultur. Dette er et av hovedområdene der vi har bestemt oss for å vokse og ta en betydelig del av markedet. Det er naturlig for oss å nå se etter flere spennende produktområder, som vil tilføre oss nye kunder og markeder, samt der vi kan supplere med kamera og software som vi allerede har i produktporteføljen,  sier Rune Bringedal, administrerende direktør i Imenco, i pressemeldingen.

Styreleder i Vard Aqua, Amrit Bhullar Foto Peder Otto Dybvik FOTO: Peder Otto Dybvik

Styreleder i Vard Aqua, Amrit Bhullar, sier det har vært viktig for Vard å finne en god og riktig eier for
selskapet:

– Vi føler oss trygge på at Vard Aqua får en givende fremtid i Imenco. Vard Aqua passer godt inn i Imenco både som selskap og gjennom deres produktportefølje, strategier og mål.

Gleder seg til å bli en del av Imenco

Daglig leder i Vard Aqua, Tommy Visnes Storsveen, sier de gleder seg til å bli en del av Imenco:

– Vi går nå inn i en ny epoke for selskapet. Vi setter stor pris på at Vard har lyttet til oss i jobben med å finne en riktig eier, og vi gleder oss til å bli kjent med nye kollegaer og sette ny kurs for selskapet
fremover. Våre kunder vil oppnå flere fordeler av at vi fremover kan tilby et bredere og mer komplett spekter av leveranser, både fra et produktmessig og teknologisk perspektiv.

Gleden er altså ikke mindre i Tysvær.

– Vi gleder oss stort over å få de gode produktene samt alle de dyktige ansatte i Vard Aqua i Norge,
Skottland og Chile. Vi er godt etablert med produksjon, service/support og salg i Norge, Skottland og nå Chile. Nå vil vi arbeide videre med å etablere salg- og serviceavdelinger i Midt- og Nord Norge, samt andre land hvor det er naturlig for oss å være representert, sier Anders Bastholm, som leder utviklingen og satsingen Imenco har innenfor akvakultur og havbruk.

Faktaboks

Imenco er et verdensomspennende selskap med over 330 ansatte, med hovedkontor i Grinde utenfor
Haugesund. Selskapet, som ble startet i 1979 har avdelinger i Voll, Narvik, Skottland, USA og Kina.
Imenco består av en gruppe selskaper innen fem forretningsområder: Offshore Oil & Gas, Offshore
renewables, Aquaculture, Marine & Naval og Industrial.