Tinghuset Haugaland og Sunnhordland Tingrett Gulating Lagmannsrett IMG_6654
FOTO: Tor Håkon Thomassen

Følte seg lurt – nå er gamle Aksdal Inn konkurs

I Haugaland og Sunnhordland tingrett denne uka ble hotellet Aksdal Inn slått konkurs, for ikke å ha betalt penger de skylder.

«Styreleder i Byggetrinntomt V AS mener at han har blitt lurt. Men hjalp styreleder i Aksdal Inn AS med å komme i gang, og er skuffet over at det ser ut som at man ikke vil gjøre opp for seg», heter det i dommen.

Saksøkeren begjærte hotellet konkurs den 1. november, og da var kravet mindre enn det som kom frem i retten; i etterkant har det dukket opp andre uoppgjorte krav.

«Etter at bookingsiden ble stengt ned, var det fortsatt mulig å booke overnatting. Ny driver har lagt ut i overkant av 83 000 kroner, hvorav 14 000 er gjort opp. 69 052 kroner skal legges til kravet som fremkommer i begjæringen», står det i dommen.

I tillegg hadde hotellet ansvar for å betale kommunale avgifter. Dette har de ikke gjort, og nye 210 058 kroner ble lagt til i totalsummen. Kravet ble til slutt på hele 664 466 kroner.

Innehaver av Aksdal Inn møtte ikke opp i retten, og retten så ingen grunn til å se vekk fra saksøkers forklaring. Hotellet hadde fått frist til 18. oktober til å betale, og da kravet fremdeles ikke var betalt, ble de begjært konkurs den 1. november. Nå har de blitt slått konkurs.

Merk at dette ikke gjelder Aksdal Inn Motell AS, som nå driver motell i Aksdal.