Magnus Solberg er til behandling i Spania
Magnus Solberg er til behandling i Spania FOTO: Privat

Magnus (41) får kreftbehandling i Spania: – Jeg er optimistisk

For to måneder siden fikk Magnus Solberg en beskjed som vil snu opp ned på livet hans. Han hadde fått kreft. Norske leger levnet ikke mye håp. Selv nekter han å gi opp. Nå er han i Spania for å få behandling.

Da Solberg besøkte studioet til TV Haugaland var han full av optimisme, til tross for den nedslående beskjeden. I går mottok han sin første injeksjon med immunterapi i Spania.

– Jeg føler meg bra. Den fysiske formen går litt opp og ned, men jeg har troen på behandlingen, forteller Solberg på telefon fra Spania.

41-åringen får behandling ved det spanske senteret Immucura. For ti dager siden tappet de flere desiliter blod fra Solberg. Dette er nå blitt til en immunterapicocktail som er blitt injisert tilbake i kroppen til Solberg. Først om tre måneder vil han få tydelige signaler på om behandlingen virker.

– Men allerede etter en måned vil jeg få lagt frem et personlig behandlingsløp. Jeg vil også få konkrete tilbakemeldinger og råd om hva annet jeg kan gjøre for å bekjempe kreften, forklarer Solberg.

Solberg var egentlig hos legen på en rutineoppfølging. Da legen studerte bildene, fikk han den nedslående beskjeden om at han hadde kreft i tarmen. Den hadde også spredd seg til leveren. Norske leger han har pratet med, mener kreften er uhelbredelig. Samtidig har han en spesiell gentype som gjør at konvensjonell cellegift vil være mye mer skadelig for hans kropp, enn for de aller fleste av oss. Han kan derfor heller ikke motta full dose cellegift. Uten at det stopper Solberg, som allerede også skal gjennomføre behandling med cellegift.

– Der blir det tilleggsbehandling og cellegift. Jeg er blitt anbefalt å kombinere cellegift og andre kombinasjonsbehandlinger for å få mindre bivirkninger, sier Solberg.

Behandlingen som han nå mottar dekkes ikke av norske helsemyndigheter. I den forbindelse ble det opprettet en spleis for å gjøre behandlingen mulig. Så langt har det kommet inn rundt 390 000 kroner. 41-åringen er overveldet over responsen.

– Jeg synes det er litt vanskelig å ta imot penger, men jeg er veldig takknemlig og rørt over det engasjement som folk har vist, sier Solberg.