En pågrepet etter brann i omsorgsbolig: – Tre av leilighetene er totalskadet

Flere ble evakuert etter en brann i en omsorgsbolig i Egils veg natt til fredag.  En person er pågrepet.

HAUGESUND: Politiet i Sør-Vest fikk melding om brannen i omsorgsboligen i Egils veg klokka 02.12 i natt. Da var det synlige flammer, og flere ble evakuert.

Ingen av de evakuerte hadde behov for helsehjelp.

Da den aktuelle leiligheten ble gjennomsøkt, viste det seg at den var tom. Informasjon som politiet fikk, samt avhør på stedet, førte til at en person ble pågrepet. Det er nå opprettet sak.

Evakuert til hotell

Totalt ble åtte personer evakuert som følge av brannen, og bodde på hotell i natt. Boligsjef i Haugesund kommune, Alise Vea, sier til Haugesunds avis de nå jobber med å finne en ny plass for de som bodde her.

– Tre av leilighetene skal være totalskadet og kan ikke tas i bruk, mens noen evakuerte etter hvert vil kunne flytte tilbake. Men åstedet er ikke frigitt enda, så dette må vi gjøre i samarbeid med brann og politi, sier hun.

Hun presiserer at hjemmetjenesten har vært på plass og levert tjenestene de evakuerte trengte der de har vært i natt.

Siktelsen

Fredag morgen forteller politiet til Haugesunds avis at en mann i 20-årene er pågrepet og sikta for fremkalling av fare for allmennheten.

– Siktede er avhørt, jeg ønsker ikke å gå inn på hva han har sagt i avhøret. Det gjøres en fortløpende vurdering av hvorvidt han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier jourhavende jurist Kjetil Solhaug.