karen

Du kommer til å dø

Fotografen kvakk bak kamera, da jeg så rett i linsa og sa: Du kommer til å dø.

REDAKTØRENS HJØRNE: Selv om vi så kjekt sier, døden er det eneste vi er helt sikre på, liker vi ikke å bli minnet på det. I alle fall ikke så ettertrykkelig. Men i helgesendingen som avslutter denne uka, er den setningen en viktig del av samtalen med Kai Trulsen. Mannen som bestemte seg for å legge bort tanken som hemmer så mange av oss: Hva kommer andre til å tenke om meg nå? 

Hvem er egentlig alle disse andre? Og hvem gir dem definisjonsmakt over våre liv? Kanskje var det det mannen som blir kalt medieguru og sosiale medier-kongen, Gary Vaynerchuk, tenkte på, da han svarte en kvinne på denne måten: 

– Si noen få ord jeg kan bruke som motivasjon, når jeg har en dårlig dag.

– Du kommer til å dø.

Målløs kvinne: ….

– Hør nøye etter. Det er inspirasjon i de ordene.

– Wow! Du kommer til å dø…. Gjør noe med livet ditt. 

– Nettopp!

Mer om det og livet til Kai, som ligner så mye på andres at det kan være verdt å låne øre til ham, får du med deg i God Helg, som du kan se på TV Haugaland nå i helga. 

Ellers er det livet som har satt sitt preg på tvh.no denne uka. Livet som endrer seg. Livet en må gi en ny retning. Slik var det for Susanne Opheim, som mistet ektemannen sin Jacob Opheim i den tragiske drukningsulykken på Sandve. For ei uke siden sprang hun Karmøy Maraton for første gang. Løpingen har blitt Susannes sorgterapi. Knut laget en sak med henne, som ble en av ukas mest sette. 

– Jacob var med meg hele veien

Harald Dale trigget til debatt denne uka også, da han oppfordret bistandsadvokatene til å ta inn over seg at fetteren til Birgitte Tengs er frikjent i alle rettsinstanser og uskyldig. Harald har lest Dagbladet, som siterer John Christian Elden:  

«Foreldrene og særlig moren er overbevist om at Fetteren er skyldig. Han – Fetteren – var tross alt fengslet i saken som den mest sannsynlige gjerningsmannen før han kom med sine tilståelser. Jeg kan forstå foreldrenes oppfatning etter at de har fulgt alle detaljer i saken.»

– Resultatet av dette er at de effektivt er med på å opprettholde et drapsstempel på en helt uskyldig mann, skriver Harald. 

Hele kommentaren får du med deg her:

«Det som ikke er til å forstå, er bistandsadvokatenes måte å omtale fetteren på»

Det ble tankevekkende da bymisjonen minnet oss om at det er den dagen trygda kommer, at tiggerne får mest i koppene sine. Noen ganger er det slik at de som har lite og vet hvordan det er, er de første til å dele av det de har. 

Går du forbi rådhusplassen en tidlig formiddag, kan det være at du møter på Dumitru, som på veg til spillejobben sin i Haraldsgata, stopper opp og deler brødet sitt med duene. Det er blitt en daglig rutine.

Men næringslivet, og ikke bare de store bedriftene med egne veldedighetsbudsjett, deler også av det de har. Vi har registrert ikke mindre enn tre aksjoner fra lokale frisører, som tilbyr gratis hårklipp til vanskeligstilte nå før jul. Mange fikk med seg saken om Siv Turid denne uka, gikk du glipp av den, kan du se den her:

Siv Turid inviterte rusavhengige til en skikkelig makeover: – Har hatt lyst i mange år

Og mens vil snakker om jul, visste du at Karmøy har sitt eget, klokkeklare svar på Sølvguttene? Gutter fra fem år og oppover øver i Avaldsnes kirke en ettermiddag i uka, og denne uka stakk Knut innom på veg hjem fra sending, for å møte den aktive gjengen. Ja, for de står jo ikke i ro hele den lille timen seansen foregår.

Møt Karmøys svar på Sølvguttene

Med det ønsker vi i redaksjonen deg en god start på desember. Vi oppdaterer deg daglig på siste nytt på tvh.no, og fra 19.12 blir det daglige sendinger på tv, der jula blir mer og mer merkbart til stede for hver dag som går.

God helg fra Karen, Knut, Jarl Vidar, Tor Håkon, Dag Olav og Thomas