westcon-bilde-980x551

Opprettet støttesamtaler etter selvmord

Westcon i Ølen tok grep etter at en ansatt tok sitt eget liv. Nå får alle ansatte tilbud om støttesamtaler av bedriftshelsetjenesten.

– Dette skal være et tilbud til alle, her kan de snakke om sorg, menneskelige relasjoner, vennskap, familie eller utfordringer på jobb. Det er viktig at det er rom for alle tema her, om det er manglende motivasjon, rusproblemer eller sin egen psykiske helse, sier HR-konsulent Malene Haraldsen til Medvind 24.

Westcon opplevde for et års tid siden at en ansatt tok sitt eget liv. Det førte til at bedriften ønsket å sette større fokus på den psykiske helsen til de ansatte. Støttesamtalene gjennomføres en gang i måneden og er et lavterskeltilbud. 

– Dagene som er avsatt til støttesamtaler blir som regel fullbooket, så det er tydelig at det er et behov der ute. Noen er innom en gang, andre trenger flere samtaler. Bedriftssykepleieren anbefaler også de som trenger ytterligere hjelp videre å kontakte lege eller psykolog.