Sprer piratbudskap gjennom dans og sang i Haraldsgata

Det er ikke ofte man ser ungdommen i Haugesund synge sjørøverviser i Haraldsgaten, men under åpningen av julegata, kunne man se nettopp det.

Kultur: Under åpningen av julegaten i Haugesund forrige uke, var denne gjengen fra Haugesund Barne- og Ungdomsteater å se i Haraldsgaten. Her danset og sang de for å promotere forestillingen “Skatten på Sjørøverøya” som gikk av stabelen i Festiviteten fredag kveld.

Med fakkeltoget, som signaliserte åpningen av julegata i Haugesund, som publikum, fremførte Haugesund Barne- og Ungdomsteater utdrag fra stykket «Skatten på Sjørøverøya». FOTO: Tor Håkon Thomassen

– Det handler om to eventyrlystne barn, Jim og Emma, som skal finne en skatt sammen med et mannskap. Så kommer skurken John Silver som har med seg sjørøvere. Disse prøver å drepe hele gjengen, sier Hedvig Svanberg Maurseth som spiller nettopp John Silver i forestillingen. 

Under opptreden i Haraldsgata sang teatergruppen utdrag fra stykket, mens de danset seg gjennom gaten. Her ble plakaten fra stykket vist frem, mens flygeblader og godteri ble delt ut. 

– Det er slik vi tiltrekker flest folk, sier Svanberg Maurseth.

Fra før har gruppen vært på biblioteket og sunget, og gjorde noe lignende i fjor med Rockeulven.

Stykket kommer fra historien “Skattøya” eller «Skatten på sjørøverøya» av Rober Louis Stevenson, og har blant annet blitt filmatisert av Disney. Stykket er skrevet av Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater. Forestillingen hadde sin første forestilling fredag 25. november, og spiller frem til søndag 4. desember.

FOTO: Tor Håkon Thomassen FOTO: Tor Håkon Thomassen