19 år gamle Kjartan Kari Haldorsson er klar for FK Haugesund.
19 år gamle Kjartan Kari Haldorsson er klar for FK Haugesund. FOTO: FK Haugesund

Signerte for FK Haugesund

Så sent som i oktober var han på prøvespill i FK Haugesund. Nå er islendingen FK Haugesund sin første signering foran neste sesong.

Islandske Kjartan Kari Halldorsson har skrevet under på en fireårs-kontrakt med klubben, etter at han viste godt igjen på prøvespillingen sin. 19- åringen kommer fra 2. divisjonsspill med den islandske klubben Grotta. Der skåret han 17 mål på 19 kamper forrige sesong. 

– Jeg er veldig fornøyd med å få muligheten i Norge. Dette er et stort steg opp for meg, med et høyere tempo og veldig gode spillere, men jeg er klar til å plukke opp hansken, sier Halldorsson til klubben sitt nettsted

Halldorson blir FKHs andre islending gjennom tidene. Tidligere har Andres Mar Johannesson vært i klubben. Angrepsspilleren har aldersbestemte landskamper for G16, G17 og G19. 

– Styrkene mine som spiller er nok først og fremst at jeg er teknisk og god med ballen, kommer ofte til muligheter og er bra på å skjære inn i banen. I tillegg til å score mål har jeg også en del assists.

Islendingen vil være på plass i Haugesund når sesongoppkjøringen starter i januar. 

– Kjartan benyttet muligheten godt da han trente med oss og vi er selvsagt tilfredse med å ha sikret oss en spennende offensiv spiller med stort potensiale i kamp med veldig mange klubber på Island. Kjartan skal ta et betydelig steg når han nå blir Eliteserien-spiller, men han har både ferdigheter og en mentalitet som gjør at vi tror han kommer til å håndtere overgangen fra andredivisjonsspill på Island veldig bra, sier sportslig leder Eirik Opedal til FKH.no