tengs-900x444

I dag blir det befaring på åstedet

Partene i Birgitte Tengs-rettsaken skal i dag ut på tur. Flere områder på Karmøy skal besøkes.

 

Avaldsnes, Kopervik sentrum og åstedet ved Gamle Sundveg er alle sentrale steder i den pågående rettssaken mot den 52 år gamle mannen, som står tiltalt i Haugaland- og Sunnhordland tingrett for å ha stått bak drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs i 1995. I dag skal aktørene i rettssaken på befaring til de forskjellige stedene. Første stopp langs ruta er Avaldsnes og bedehuset Karmel der Birgitte Tengs var på fest kvelden før hun ble drept. Deretter går turen til Kopervik sentrum, der Birgitte ble observert da hun var på vei hjem, før turen går til åstedet. Deler av sentrum vil sperres av av politiet.

– Det er for at retten skal få så mange opplysninger de trenger. Vi skal til gågaten i Kopervik. Slik at retten får en god oversikt over hvor Birgittes siste, sikre bevegelser var. Og så skal vi opp og se på åstedet. Sånn at retten får et godt inntrykk av hvordan det ser ut der, sier aktor Thale Thomseth til NRK.