– Merker spesielt at det er mindre folk innom

Flere bedrifter merker godt at gravearbeidene i Karmsundgata påvirker folks handlevaner.

Veibygging: Gravearbeidene i Karmsundgata har pågått i lange tider. Det merker flere av bedriftene som har sitt daglige virke der. Morten Sollesnes hos Geir Sirnes AS tok kontakt med TV Haugaland for å vise frem hvordan de har det mens gravearbeidene pågår.

Det graves foran butikken til Geir Sirnes AS FOTO: Knut Netland

Morten Sollesnes hos Geir Sirnes AS FOTO: Knut Netland

– Det skaper jo litt problemer for tilkomsten til oss, og parkering. Men vi må jo løse det best mulig. 

– Du merker spesielt at det er mindre folk innom. Heldigvis ringer jo folk, så vi blir kontaktet når det er jobb. Spesielt siste måneden, har vi fått tilbakemeldinger på at folk synes det er vanskelig å komme til. Det er mye tungtrafikk som går inn her med masser og gravemaskiner på kryss og tvers. Så folk tenker seg vel litt om., sier Sollesnes.

Rosalyn Waaga, anleggsleder i Risa forstår at enkelte opplever det som utfordrende med å at anleggsområde som nærmeste nabo.

Rosalyn Waaga, anleggsleder i Risa FOTO: Knut Netland

– Vi prøver å ha et så godt forhold som mulig og prøver å informere mest mulig. Det som kan være problemet her, er at det ser så stengt ut over alt. Men det er det ikke. Vi har opprettet innkjørsler til alle eiendommene langs traseen. Men med en gang det står en gravemaskin i veien, blir folk gjerne litt redde, og tør ikke kjøre inn. Men det går an å kjøre inn, selv om det står en gravemaskin i veien. Du må bare ha littegranne tålmodighet, sier Waaga.

Arbeidene i Karmsundgata skal være ferdige i slutten av oktober neste år, i følge Waaga.

Se mer i reportasjen i videovinduet over!