Geir Kåre Nyland fra Haugesund ble lam fra livet og ned etter en stupeulykke.
Geir Kåre Nyland fra Haugesund ble lam fra livet og ned etter en stupeulykke. FOTO: Arkivfoto

Stevner Oslo kommune etter ulykken

Geir Kåre Nyland (31) går til sak mot Oslo kommunen etter stupeulykken i Bjørvika i fjor.

«GK» ble lam da han stupte fra ei brygge ved Munchmuseet i Bjørvika. Ulykken skjedde da han utførte et militærstup, med hodet først og armene langs siden. Like under vannoverflaten lå et røyr. Nyland traff dette med hodet og pådro seg en svært alvorlig ryggmargsskade, som gjør ham lam fra livet og ned. Nå har han sendt inn stevning til Oslo kommune.

Stedet han utføres stupet fra er dårlig merket, og Nyland mener kommunen dermed er ansvarlig for det som skjedde.

– Kommunen har tre uker på å gi et tilsvar og eventuelt erkjenne ansvar, eller bestride det. Når fristen er gått ut blir det et planleggingsmøte der det blir satt et tidspunkt for en eventuell rettssak, sier Lundin til VG.

Før ulykken var Nyland MMA utøver og drev med annen kampsport. Han har også vunnet tv-programmet «Norges tøffeste». «GK» driver kampsport- og crossfitsenteret Herjer i Haugesund.

– Først og fremst er det viktig å belyse at det er et veldig farlig område, der mange mennesker bader, sier Nyland til VG.

Erstatningssummen kan komme på over ti millioner kroner.

Oslo kommune på sin side, mener kommunen ikke er ansvarlig for ulykken. Til Nettavisen sier kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten Richard Kongsteien at de mener kommunen ikke har utvist  uaktsomhet.