Auksjonens dyreste objekt var en sjelden kinesisk mynt fra 1914, solgt for 639 600 kr.
Auksjonens dyreste objekt var en sjelden kinesisk mynt fra 1914, solgt for 639 600 kr.

Denne mynten koster over 600 000 kroner

Kjøperen av den kinesiske mynten på bildet, måtte grave dypt i lomma for å sikre seg den.

Den kinesiske mynten fra 1914 er av den sjeldne sorten. Det var også budgiverne klar over, og åpnet lommeboka. Til slutt endte prisen på 640 000 kroner inklusivt salær.

Også en annen kinesisk mynt nådde store summer. Det var en mynt fra 1899. Mynten ble til slutt solgt for i underkant av 150 000 kroner

– Vi har markedsført oss godt på utenlandske salgsplattformer, og det har gitt oss flere hundre nye kunder. Kinesiske mynter er populære, og akkurat disse to myntene ble kjøpt tilbake til Kina, sier markedsansvarlig Joachim Aursland i Scanfil Auksjoner etter årets høstauksjon.

Dette brevet gikk for nesten 300 000 kroner og solgt til utenlandsk samler av norsk filateli. Foto: SKANFIL

Årets høstauksjon bød på over 5000 salgsobjekter av mynter, sedler og frimerker. Det var særlig under frimerkedelen at det tok av i auksjonssalen. Mange budgivere, både i salen og på telefonen, sto klare med budskiltene sine, og en rekke objekter ble budt opp til skyhøye beløp. 

– Det var god stemning i salen, og vi hadde kunder fra både inn- og utland. Vi hadde flere enkeltbrev som ble solgt for over 100 000 kroner stykket. Det dyreste endte på nesten 300 000 kroner, så frimerkenes tid er langt fra over.

Årlig auksjoneres rundt 150 000 objekter i alle samlerkategorier som frimerker, mynter, sedler, antikviteter, kunst, gull, sølv, reklame, gamle leker, glass og porselen. Total omsetning i selskapene til Scanfil i 2021 ble nærmere 200 millioner kroner. Økonomisjef i Skanfil-konsernet, Nina Haug, er godt fornøyd med årets høstauksjon. 

– Tidligere omsetningsrekord på vel 15 millioner ble knust med nesten 50 prosent. Totalt har vi omsatt for ca. 22 millioner kroner inkludert salær, sier Haug.