Autostore-sjef Karl Johan Lier
Autostore-sjef Karl Johan Lier

Gir seg som sjef i Autostore

Karl Johan Lier går av som sjef for Autostore

NÆRINGSLIV: Lier var en av fem personer som var med på oppstarten av selskapet på slutten av 90-tallet. Drøyt 20 år senere er logistikksystemet en milliardbutikk.

Lier blir værende i stillingen som administrerende direktør frem til 1. januar. Lier vil være ansatt i selskapet frem til mars 2023. Han har vært administrerende direktør siden 2017.

– Det har vært et privilegium å lede Autostore fra første stund, og se produktene og selskapet vokse som det har gjort gjennom flotte mennesker, kultur og lidenskap, sier han i en pressemelding til E24.

Karl Johan Lier har tidligere vært gjest i programmet «Gullkysten» på TV Haugaland. 

Når Lier går av i slutten av året, er det ledertalentet Mats Hovland Vikse som tar over som administrerende direktør i selskapet. Han er 34 år og rekrutteres internt fra stillingen som salgssjef.

– Jeg er veldig glad for å overlate rollen som administrerende direktør i Mats sine dyktige hender. Han har vært en enestående bidragsyter til Autostore-reisen fra sin aller første dag i selskapet for fem år siden, sier Lier.

I 2016 solgte Hatteland Group ut av Autostore. Investeringsfondet EQT kjøpte da 87 prosent av selskapet for fire milliarder kroner.