Siri Munkejord er bare en av mange som selger hjemmelagde kær under årets julemesse i Haraldshallen
Siri Munkejord er bare en av mange som selger hjemmelagde kær under årets julemesse i Haraldshallen

Håndarbeid og mat til vanskeligstilte i fokus i Haraldshallen

Jula er er i anmarsj og de fleste begynner å tenke på årets julehandel. Til helga arrangeres en av årets første julemesser. Da er det håndarbeid som står i fokus i Haraldshallen.

JULEMESSE: – Dette er en messe jeg synes er kjekt av vi får til. Alt på messa er hjemmelaget og det er håndarbeid av god kvalitet. Selv driver jeg mest med sying, sier initiativtaker Siri Munkejord.

En som gleder seg til messa er Jostein Jensen. Selv er han ikke mest kjent for hjemmelagde, men for sitt brennende engasjement for byens rusmiljø. Sammen med gjengen bak gruppa «Mat under broa» har han fått lov til å stå på messa for å selge lodd. 

– Dette er noe vi setter utrolig pris på. Vi har mange gode støttespillere, men det er klart vi trenger mer midler. Alle pengene vi samler inn blir brukt til dette arbeidet, forteller Jensen.

Jostein Jensen fra «Mat unna broå» skal selge lodd for å få inn penger til foreningen.

«Mat unna broå» lager mat og deler dette ut til rusmiljøet og andre vanskeligstilte i Haugesund. Også varme klær og annet tøy deles ut. Jensen kan fortelle om et stadig økende behov og flere brukere, mange av disse nye.

– Vi merker et enormt stort behov. Da vi startet dette var det rundt 50 personer som vi skulle ta oss av. Nå er det mange flere. Derfor kommer alle midlene vi klarer å samle inn via loddsalget, godt med, sier Jensen, som tar med seg en klasse fra Hauge Videregående skole på messa.

At årets veldedige formål under messa falt på «Mat under broa» falt helt naturlig for Munkejord.

– Jeg synes det er flott å få med et veldedig formål på messa. De gjør en strålende jobb for mennesker som trenger det mer enn andre. Jeg kjenner folk på begge sider, og vet hvilken betydning dette ha. Jeg blir jo litt trist når jeg ser hvor mange som har behov for hjelp, sier Munkejord.