Her er Harald Hereid avbildet like før avgang fra Beograd i Serbia. Her nødlandet flyet hans, etter at han ble alvorlig syk i luften.
Her er Harald Hereid avbildet like før avgang fra Beograd i Serbia. Her nødlandet flyet hans, etter at han ble alvorlig syk i luften. FOTO: Privat

Harald Hereid er død

Med hele familien samlet rundt seg, sovnet Harald Hereid (63) inn lørdag formiddag.

Karmøy: “Det e litt av ein bauta som har sovna inn”, skriver broren, Rolf Hereid i et innlegg på facebook lørdag.

Harald Hereid, som kom hjem etter en mareritt-tur til Kypros for snart to uker siden, sovnet inn lørdag formiddag. Harald hadde uhelbredelig kreft, og etter at legene hans sa at det ikke var mer de kunne gjøre, reiste Harald og kona Tove til Kypros. Her ble Harald smittet av korona, og havnet på sykehuset.

Etter en stund på sykehus og i karantene, skal de to fly hjem. På flyet mister man kontakten med Harald, og flyet må nødlande i Beograd i Serbia. Her blir Harald liggende på sykehus, og får beskjed om at en stor svulst på lungene hans trykker på indre organer.

Harald kommer seg omsider hjem, med hjelp av MedicTeam som kjører ham fra Beograd til sykehuset i Haugesund. Harald har fått tilbragt den siste tiden hjemme med sine kjære.

Harald Hereid blir husket som en positiv mann, sier broren Rolf Hereid. FOTO: Privat

I et Facebook-innlegg formidler broren, Rolf Hereid, Haralds bortgang:

“Med heile familien rundt seg, sovna Harald fredfullt inn lørdag formiddag hima i ståvå i Neset. 

Det e litt av ein bauta som har sovna inn. Han har vist oss adle ka styrke, optimisme og mot betyr i praksis og når det verkelig gjelde.💪🏼

Me minnes han med stolthet, beundring og innser at hans positive holdning te livet og tru på mårådagen blir den stysste lærdommen me kan ta med oss. Me lyse fred over Harald sitt minne ❤️”.