karen

Dette ble ei uke med mye følelser

Det ble tårer, gru og smerte i Haugaland tingrett. Nyheten om hedersmannen Tormod Karlsens bortgang vekket sorg. Vi har kjent på bekymringen hos barnefamilier, som gruer seg til jul i år. Og vi har gledet oss med ildsjelene i En hjelpende hånd, som endelig fikk seg eget hus. Livet selv har satt sitt preg på tvh.no.

Denne uka har vært spesiell for oss journalister på Haugalandet. Vi følger rettssaken i Haugaland og Sunnhordland tingrett sammen med en stort oppbud av tilreisende journalister. Sammen står vi i kø for å intervjue advokater og krimeksperter. Det som er fint å se, er at Karen og Torger Tengs, foreldrene til Birgitte, har fått komme og gå uten å bli stoppet av journalister. Vi følger en uskreven regel og lar dem få rom til å takle den påkjenningen det er å sitte i en forholdsvis liten rettssal, like over den tiltalte, og samtidig vite at alle følelsene de ikke klarer å skjule, blir sett av en fullsatt sal.

Nå står journalistene i kø for å intervjue Jahr. Slik var det ikke da han slapp den siste boka om Baneheia-saken. Foto: Tor Nilssen

I helga får du møte Bjørn Olav Jahr på tv hos oss, journalisten som skrev boka «Hvem drepte Birgitte». Jahr viet et kapittel i boka til den nå tiltalte 52-åringen, og det har vært spesielt å sitte overfor mannen han lanserte som mulig drapsmann. Han røper også at han er begynt å se på nok en drapssak, der mannen som ble dømt kan ha vært offer for justismord.

Ukas episode i serien «Livet i kommunen» ble en av de mest sette sakene denne uka. Det er slett ikke alltid tv-saker, der kommunen er med i en hovedrollene, får mest klikk, men slik ble det denne uka. Da fikk vi møte Ranja, som stortrives som kokk på sykehjem, og som er bestemt på en ting. Å sette fram mat hun ikke har lyst å spise selv, det kan hun absolutt ikke tenke seg.

Til slutt har jeg lyst å minne deg om den livsglade forfatteren Anders Totland, som hoppet av journalistyrket, fordi det var så mye annet han hadde lyst til å prøve seg på. Da han var gjest hos oss i sendingen på julaften, sa han at han ønsket seg sangkurs til jul. Det fikk han ikke, men det som overraskende nok dukket opp, var et tilbud om en musikalrolle. Den sa han ja til, uten det ønskede sangkurset under vesten. Likevel ble han nesten rørt til tårer av å høre sin egen stemme på tape i etterkant.

En ting er å tenke det, men Anders Totland, han våger å si det. Ikke rart at Tor Håkons overskrift på saken om ham denne uka ble nettopp:

– Jeg har jo ingen evne til å la være å gjøre ting jeg synes er gøy

De neste ukene skal du få bli med bak kulissene her i et av verdens minste, men mest hyggelige mediehus. Men her og nå er det straks tid for «God Helg», som går på lufta fram til Knut Netland tar over med «Haugalandet i dag» mandag.

PS Se etter en mann ved navn Ove i helgesendingen! Han kommer du ikke til å glemme så lett.

God helg fra Karen og redaksjonen 🙂