Bilde fra venstre: Wenche Thomassen, Godhetssentralen og Elisabeth Paulsen, Karmøy folkebibliotek.
Bilde fra venstre: Wenche Thomassen, Godhetssentralen og Elisabeth Paulsen, Karmøy folkebibliotek. FOTO: Lilli Tjøsvoll

– Det er stor giverglede blant folk

Allerede i morgen settes trolig juletreet ut i lokalene til Karmøy folkebibliotek. Nå håper biblioteket på stor giverglede og at folk legger gaver til personer som går en litt fattigere jul i møte.

Hvert år er det flere hundre familier på Haugalandet, og på Karmøy, som trenger litt ekstra hjelp i julen. For med stigende matpriser og økende rente er det litt mindre penger til overs for de fleste. Har du litt lite fra før, blir situasjonen enda vanskeligere og fort overveldende. Det er også tanken bak juletreet som hvert år settes ut på Karmøy folkebibliotek.

– Det er jo alltid noen som trenger litt ekstra hjelp. Dette er en lang tradisjon, og det viser seg at givergleden er stor. Gavene må være nye, men de trenger ikke å være pakket inn. Godhetssentralen tar seg av innpakkingen og fordelingen av gavene, men vi setter pris på om dere ønsker å gi innpakningspapir i tillegg til gavene, sier konsulent ved Karmøy Folkebibliotek, Elisabeth Paulsen.

Gaveinnsamlingen skjer i samarbeid med Frelsesarméen i Kopervik og Godhetssentralen, Familiekirke Saron på Åkra og Connect Nord Karmøy.

Paulsen forteller at det i år er størst behov for gaver til unge damer, unge menn og eldre voksne.

– Men vi tar gledelig imot gaver til alle aldersgrupper. Gavene kan leveres til våre filialer i Karmøy folkebibliotek i betjent åpningstid, forklarer Paulsen.

Innleveringsfrist for å levere julegavene er 14. desember. Gavene vil da bli hentet og fordelt til de som har meldt inn behov.