Hopp til hovedinnhold
Retten settes i Haugaland tingrett klokka 09.
Retten settes i Haugaland tingrett klokka 09. FOTO: Karen Hesseberg

DNA er hovedbeviset, forsvaret vil så tvil om det

I dag er det forsvarernes dag i retten. De skal kommentere innledningsforedraget fra aktoratet. 52-åringens forsvarer, Stian Kristiansen, har allerede varslet at han reiser tvil om DNA-beviset.

I innledningsforedraget sitt i går, sa aktor og statsadvokat Nina Grande at det er funnet DNA fra en mann på strømpebuksen, som Birgitte Tengs hadde på seg da hun ble drept.

– Tiltalen bygger på dette funnet, sier Grande.

Aktoratet mener DNA-et stammer fra den tiltalte karmøymannen, men viste i går til at retten nå må se på om det er tiltaltes DNA som er funnet, eller om det er andre, realistiske forklaringer på hvorfor DNA-et befinner seg på strømpebuksen.

Forsvarer Stian Kristensen, på sin side, mener DNA-et kan være flyktig, og at det kan ha kommet på strømpebuksen via en gjenstand eller en annen person.

– Ja, det kan skje indirekte, enten via andre personer, gjenstander eller felles møtepunkt. Det kan tenkes mange muligheter for det, sier Kristensen til NRK.

52-åringen har hele tiden hevdet sin uskyld, og at han ikke vet hvordan DNA-et kan ha havnet i en blodflekk på Birgittes strømpebukse.