Tinghuset, Haugaland og Sunnhordland Tingrett og Gulating Lagmannsrett
Tinghuset, Haugaland og Sunnhordland Tingrett og Gulating Lagmannsrett FOTO: Tor Håkon Thomassen

Rettssaken i Birgitte Tengs-saken er i gang: – Håper på en verdig prosess

I dag starter rettsaken i Birgitte Tengs-saken, og på tiltalebenken de neste åtte ukene sitter en 52 år gammel mann fra Karmøy. Forsvareren hans forteller at han har grua seg.

– Han tenker at det skal bli godt å komme i gang. Han har selvfølgelig gruet seg til dette, men det skal bli godt å komme i gang, sa Stian Kristensen til VG på vei inn i Haugesund tinghus mandag morgen.

Han er forsvarer for 52-åringen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995. Han forteller videre at klienten hans står fast ved at han ikke begikk drapet.

– Han er helt klar på at dette har han ingenting med å gjøre, det har han sagt fra dag én.

– Det er en fryktelig stygg handling som ligger til bunn for tiltalen og som har skjedd, så jeg håper vi får en verdig og god prosess i retten, sa han.

VG snakket også med bistandsadvokaten til Birgitte Tengs sine foreldre, John Christian Elden. Han forteller at foreldrene har det vanskeleg.

– Han sa «vi har det jævlig», og det er vel en god beskrivelse av hvordan den situasjonen har vært for dem hvor de har fått ulike beskjeder gjennom årene, og nå får rippet opp i et 27 år gammelt drap, sa han.