Barenhage
FOTO: Arbeiderpartiet/Flickr

Møtes til frivillig mekling

Mandag møtes partene i barnehagestreiken til frivillig mekling. Den tre uker gamle arbeidskonflikten har sendt 2400 arbeidstakere ut i streik.

Det er satt av to dager til forhandlingene i håp om at streiken skal ta slutt.

– Streiken er en stor belastning for tusenvis av barn og foreldre, og situasjonen er også svært krevende for mange av våre medlemsbarnehager. Denne konflikten må løses av partene, og vi er tilfreds med at vi nå skal møtes til frivillig mekling, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i Private Barnehagers Landsforbund (PBL), til E24.

1.750 barnehager med om lag 30.000 ansatte er omfattet av PBLs tariffområde. Streiken har ført til at mange barn midlertidig har mistet tilbudet sitt, og flere foreldre må ta ulønnet permisjon. Flere av barnehagene som er rammet av streik ligger på Karmøy. Stridens kjerne er hvilken pensjonsforhold de ansatte skal ha. 

– Samtalene vi hadde på torsdag, var såpass konstruktive at partene er enige om å gå inn i en frivillig mekling. Det er svært vanskelige spørsmål som må avklares før streiken kan avsluttes, sier forhandlingslederne, Terje Skyvulstad (Utdanningsforbundet), Anne Green Nilsen (Fagforbundet) og Trond Ellefsen (Delta) i en felles uttalelse.