Skjermbilde (69)
FOTO: Privat

Tusenvis av bøker skal ut i helga

Du kan få styrke av å lese, men muskler bygger du ikke. Men det gjør karene i Lions, som har båret 25 000 bøker inn på Karmsund vgs. Håpet om på slippe å bære dem ut igjen er likevel stort.

HAUGESUND: Bruktbokmarkedet 2022 ved Karmsund videregående skole er godt i gang. Harald Østensjø fra Lions lover ryddige forhold. En kan jo lett gå seg vill i 25 000 titler.

— Vi har godt sorterte bøker i alle kategorier, sier en alltid optimistisk bruktbokgeneral.

Og selv om nå mange har kvittet seg med både reoler og bokhyller, lever de brukte bøkene sitt eget liv. Og ikke bare dem med de peneste ryggene.

– Vår erfaring er at folk kjøper for å lese, og mange for å beholde. «Pyntebøker» leveres inn og blir prøvd solgt, men det er nesten ingen omsetning på dem. Det må i så fall være samlede verker.

Pengene går til Beitostølen

Lions har de to siste årene bidratt med drøye 100 000 kroner til et planlagt familie- og kompetansehus på Beitostølen Helsesportsenter, som skal gi et nytt og bedre tilbud til barn og unge med funksjonsnedsettelser.

Målet for den nasjonale Røde Fjær-aksjonen var egentlig å samle inn kr 50 millioner til familie- og kompetansehuset i løpet av 2020. Men på grunn av pandemien ligger de ennå godt bak skjema.

– I og med at vi hittil kun har oppnådd 43% av måltallet, fortsetter aksjonen, også for Lions Club Haugesund/Tonjer. Og våre bidrag kommer stort sett fra bruktbokmarkedet, sier Østenjø.

Dermed kommer bruktmarkedet, som etter drøye 15 år må kunne sies å ha blitt en tradisjon, nok til å poppe opp igjen neste høst.