Episode 4

– Det er ikke kjekt å servere noe du ikke ville ha spist selv

Ranja Vik elsker jobben sin som kokk. Og det å lage mat til de eldre, som bor på institusjon, synes hun er ekstra meningsfullt. Så det å sette fram mat hun ikke har lyst å spise selv, kommer ikke på tale.

 

KARMØY: – De har gjerne lite å se fram, måltidene er kanskje høydepunktet de har i løpet av en dag. Og det skal så lite til for oss å levere ut noe som er godt og gjøre det fint. Dekke et fint bord. Det er ikke alle som har så god matlyst heller, sier kokken, som da hun var ung tenkte på å jobbe som lærer. Eller politi. Så ble hun altså kokk.

Harald Strømmen er glad han ble sykepleier. Og i dag skal han ut og sykle med Magna og venninna hennes fra sykehjemmet på Vea.

– Det er så godt for dem å komme seg ut og få vind i håret. Det føles som om de sykler selv.

At damene må inn og gre håret etterpå, synes de bare  er bare kjekt.

Få med deg ukas episode av «Livet i kommunen».