Birgitte Tengs.
Birgitte Tengs.

Tror fremdeles fetteren er skyldig

Moren til Birgitte Tengs skal i politiavhør i mai fremdeles ha trodd at fetteren drepte dattera.

BIRGITTE TENGS: Mandag starter rettssaken mot en 52 år gammel karmøybu. Mannen står tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. Det var i september i fjor at politiet opplyste at de hadde en ny mistenkt i den 27 år gamle drapssaken. Mannen har siden blitt siktet og tiltalt i den 27 år gamle drapssaken.

At politiet skal ha siktet en ny person for drapet, skal imidlertid ikke ha vært overbevisende nok for moren til Birgitte Tengs. I følge Nettavisen skal Karin Tengs, så sent som i et politiavhør i mai, ha forklart at hun er overbevist om at fetteren skal ha stått bak drapet. Hun skal blant annet mene at bevisene politiet har mot mannen som nå er tiltalt er «syltynne». 

Fetteren ble først dømt, men deretter frikjent for drapet. han ble likevel dømt til å betale erstatning i en sivilrettslig sak. Han har ikke vært en del av politiets nye etterforskning.

Torger Tengs, på sin side, skal i avhør ha gitt inntrykk for å kunne være åpen for at det var noen andre enn fetteren som drepte dattera hans, skriver Nettavisen.

Hverken statsadvokat Thale Thomseth, den 52 år gamle mannens forsvarer, Stian Kristiansen, eller foreldrenes bistandsadvokat har hatt lyst til å kommenter saken overfor Nettavisen.