Ny utstilling

Axel maler om natten

Det er noe med natten. Tiden kommer kan hende mer enn den går. For kunstner Axel Rios føles i alle fall timene på natten annerledes. Det er da han fester dagens inspirasjon til lerretet.

HAUGESUND: Det siste året har kunstneren holdt seg på atelieret sitt og foretatt en sjangerreise. Nå er han ute som nonfigurativ. Etter en svært produktiv periode.

– Ja, nå ble det mange bilder. Det er to serier, og her har jeg plass til 60 bilder i de to rommene.

Og her kan publikum nullstille seg og la inntrykkene komme. For kunstneren selv har ingen tanke om hva han vil vekke i betrakteren. Han har  levd med formene og latt kunsten komme.

– Det er mindre tankegang bak denne serien. Jeg har kjent mer på selve opplevelsen av å jobbe med formene og en meget begrenset fargepalett. Bare lekt og eksperimentert med elementene. Men mye i assosiasjon med naturen, ting som holder på å gå fra hverandre. Eller som møtes og vil danne noe større. Bildene viser akkurat det øyeblikket.

Stiller ut i Solhavnsgata

Pop up-utstillingen kan du se fram til 18. november i lokalene, som kanskje har Haugesunds triveligste adresse, Solhavnsgate 1. Der er han å treffe torsdager og fredager. Etter lunsj. Kunstneren kan jo ha hatt en produktiv natt bak seg.

– Jeg pleier å jobbe mye om natten, det er da tiden kommer. Jeg skisserer mye på dagen, men malejobben gjør jeg nattestid. Roen som kommer om natten kjennes nesten kroppslig.

Det er noe ærlig med å stille ut kunst i et kontorlokale, tenker Axel Rios. 

– Jeg synes det er et interessant sted å vise kunsten. Det tilfeldige lyset fra vinduene og fargene på veggen gjør at man opplever kunsten på en mer hverdagslig måte.