Sir Daniel Hagevik
FOTO: Jarl Vidar Meling

Daniel (23) hadde null erfaring med hotelldrift. Så kom et tilbud han ikke kunne si nei til

– Jeg har aldri drevet et hotell, men det klarer jeg sikkert. 23 år gamle Sir Daniel Hagevik tenkte litt som Pippi, da han søkte på jobben som hotellsjef for Hotel Neptun i sentrum av Haugesund.

Den glade bergenseren tar oss med inn i spisesalen på hotellet. I september hadde han sin første dag på jobben som hotellsjef. To måneder senere er han glad han skiftet retning.

– Det har gått over all forventning. Jeg trives hver dag, og får utfordret meg selv, sier Hagevik.

Men det var ingen selvfølge at 23-åringen skulle begynne i hotellbransjen. Det var egentlig IT som var planen.

Sir Daniel Hagevik viser frem et av standardrommene på hotellet.

Helt siden han var 12 år har Hagenvik jobbet med nettutvikling og teknologi som selvstendig næringsdrivende. Så kom pandemien.

– Da ble det til at jeg enten måtte oppskalere min egen virksomhet, eller finne noe annet å gjøre på. Da ble hotellbransjen naturlig for meg.

For selv om det var IT som var arbeidet, lå drømmen en helt annen plass. Hagevik har alltid likt mennesker. Som utvikler ble det imidlertid for mange timer bak PCen, og for lite kontakt med mennesker. Hotell og flybransjen har i så måte alltid fascinert ham. 

– Jeg ser på både hotell og flyplasser som små landbyer. Det skjer noe hele tiden. Mens jeg sitter her, er det mye som skjer i kulissene. Noen sover, noen spiser, noen arbeider, men alle har et felles mål, sier den ferske hotellsjefen.

Et av hotellet fem familierom

At den formelle CVen har noen hull, har aldri stoppet 23-årigen. Ikke har han hotellfag, og aldri har han drevet hotell. Likevel ser han mange likhetstrekk med sin tidligere bransje.

– Da jeg drev for meg selv var jeg jo bort i mye av det samme. Økonomi, utvikling, strategier og personell. Det jeg manglet mest av var den menneskelige kontakten.

Hotellet nord i Haraldsgata drives i dag av Sure Hotel. Med totalt 50 rom og 15 årsverk er det nok å henge fingrene i. 23-åringen har planene klar for den videre utviklingen av hotellet.

– Vi ønsker å være et enkelt, rimelig og godt alternativ i Haugesund. Samtidig ønsker vi å være god på teknologiske løsninger innen hotelldrift. Vi har blant annet fjernet resepsjonen og innført en innsjekkingskiosk. Låsene på dørene er også skiftet ut. Nå får du låsenøkkelen på mobiltelefonen. Vi skal fokusere på det enkle, sier Hagevik.