Edda Brint er det andre skipet som selskapet har fått levert de siste månedene.
Edda Brint er det andre skipet som selskapet har fått levert de siste månedene. FOTO: Balenciaga

To av syv skip levert til Edda Wind

Havvindrederiet Edda Wind satser stort innen vindkraft. Nå har selskapet fått levert to av syv skip.

HAVVIND: Skipet «Edda Brint» ble denne uken overlevert til det lokale havvindrederiet Edda Wind. Det Østensjø-eide selskapet satser stort innen service og vedlikehold av havvindmøller. Rederiet har i den forbindelse bestilt syv spesialdesignede fartøy fra det spanske verftet Astellieros Balenciaga.

I følge en pressemelding gjenstår det nå kun montering av et hivkompensert gangveisystem, før serviceskipet er klart til å sendes ut på det 15 år lange oppdraget på vindparken Seagreen Offshore vindparken, på østkysten av Skottland. Kontrakten har oppstart i januar 2023.

– Leveringen av Edda Brint er et ytterligere bevis på Edda Winds evne til å sikre seg langsiktige kontrakter. Hvert nytt skip som leveres betyr økte inntekter og forbedret resultat for rederiet, sier administrerende direktør Kenneth Walland i pressemeldingen. 

Ytterlige fem skip skal leveres. Totalt vil selskapet vil i 2024 være i mål med nyggingsprogrammet sitt. Da vi de operer ni skip, to skip er allerede på kontrakt med selskapet Ørsted.

– “Edda Brint» er det første skipet i verden som er klargjort med et hyrogenbasert energisystem med fire ukers drift. Det gjør at dette skipet om noen få år vil være i stand til å drive operasjoner på feltet uten å slippe ut karbon, sier administrerende direktør i Edda Wind, Kenneth Walland.

«Edda Brint» er designet av Salt Ship Design i Leirvik på Stord. Fartøyet er 82,9 meter langt og har 60 lugarer.

Når Edda Wind i 2024 er kommet i mål med nybyggingsprogrammet sitt, vil rederiet ha ni skip i operasjon. Fem av disse skal leveres i løpet av 2023.