"Haugalandet i dag", del 2:

Snorre lot seg døpe som 13-åring

I en alder av 13 år, valgte Snorre Grunnaleite Saltvedt å la seg døpe i Vår Frelsers Kirke forrige lørdag.

“HAUGALANDET I DAG” Del 2: — Jeg har hatt lyst en stund, å bli døpt, sier 13 år gamle Snorre Grunnaleite Saltvedt. 

13-åringen lot seg i helgen døpe under en “drop in-dåp” i Vår Frelsers Kirke sist lørdag. En drop in-dåp er ganske nøyaktig det det høres ut som. Her skal man bare møte opp i kirken, ha en samtale med presten og skrive under på noen dokumenter. Deretter blir man døpt. 

Snorre ble døpt foran familie, nære og faddere.

Årsaken til at Snorre ikke ble døpt i da han var spebarn var at mor Linda Beate Saltvedt på den tiden ikke var medlem i statskirken. Snorre ble derfor velsignet som liten. Samtidig har hun hele tiden vært opptatt av at det er et valg man selv må ta.

For å bli konfirmert i kirken, må man være døpt. Det er noe av grunnen til at 13-åringen nå altså tok steget. Selv, er mamma, Linda medlem i statskirken nå, og er veldig fornøyd med valget til sønnen. 

— For meg er det stort at han velger å døpe seg. Nå har han tatt et valg, og det er så viktig for meg, sier Saltvedt.

Møt Linda, Snorre og resten av panelet i dagens andre del av “Haugalandet i dag”