Det som i dag brukes som parkeringsplass, kan om få år være Autostore sitt nye kontorbygg.
Det som i dag brukes som parkeringsplass, kan om få år være Autostore sitt nye kontorbygg. FOTO: googelmaps

Autostore kjøper tomt i Aksdal

Her kan det komme 500 arbeidsplasser

I dag brukes området som teknisk depo og parkeringsplass for Tysvær kommune. Om få år kan tomta være lokasjonen til over 500 arbeidsplasser.

NÆRINGSLIV: Tirsdag sier trolig et enstemmig kommunestyre i Tysvær kommune ja til å selge tomta, med rådhuset som nærmeste nabo, til logistikkgiganten Autostore. Selskapet ønsker å etablere et nybygg på tomta.

– Vi har en klar intensjon om å bygge et nytt kontorbygg, som kan samle hele selskapet samme bygg, sier Gro Anita Klungtveit, Chief account officer.

I dag har Autostore tre forskjellige lokasjoner i distriktet. Forutenom Nedre Vats, holder selskapet til i Decobygget på Raglamyr og på Husøy i Karmøy kommune. Går alt etter planene vil de rundt 500 arbeidsplassene i fremtiden samles i Tysvær.

– Vi er kun på skissestadiet, så det er foreløpig litt vanskelig å gå i detaljer rundt dette. Vi er et selskap som vokser sterkt, og vi har en klar intensjon om å bygge. Nå starter vi en prosess med arkitektene, for å se om prosjektet lar seg realisere, seier Klungtveit.

Følger kommunestyre rådmann Sigurd Eikje sin innstilling, selges tomta til Autostore for 13,3 millioner kroner. Den aktuelle tomten består av cirka fire dekar regulert til næring og kontor, og cirka 3,4 dekar regulert til offentlige formål og tjenesteyting. Da saken ble behandlet i formannskapet forrige tirsdag, svarte alle politikerne ja til salget.

– Dette er noe vi har jobbet med lenge, og jeg er svært glad for at vi fikk landet dette. At et vekstselskap som Autostore har lyst å etablere seg på Aksdal, gir en god pekepinn på at Aksdal er et viktig knutepunkt, med sin nærhet til Haugesund og gode transportmuligheter både øst og vest, sier Lier.

Ordfører i Tysvær er sikker på avgjørelsen. FOTO: arkivfoto