r_15A6272
FOTO: Tor Nilssen

Spennende tider for TVH, har du lyst å bli med?

Kanalen står ved et vegskille, og vi velger å møte utfordringene med å utvide og øke bemanningen. Fra 20. oktober gir vi dere nye tvh.no, der du kan se tv live og lese lokale nyheter. Vi innfører også et enkelt betalingssystem, for dere som nå vil bli med oss videre.

TV HAUGALAND: Etter 30 år i ruta, skal TV Haugaland bli nettavis. Jo da, du kan fortsatt se oss på tv gratis, men du vil få så mye mer ved å bli TVH+ kunde.

Vi vil komme tettere på dere. Der du er, når du ikke sitter foran tv-en. På nye tvh.no kan du se sendingen når du vil og hvor du vil. Du kan gå inn og se deler av sendingen, eller du kan spole deg fram til den debatten du synes er mest interessant.

I tillegg får du daglige videoreportasjer, du får tilgang til de mest populære seriene vi har laget og du får se de nye seriene vi holder på med. Mens vi lager dem. Og når de er ferdige, vil de bli gjort tilgjengelige på nett tidligere enn på tv. Der kan de nemlig bli stående i kø, fordi de skal passe både på sendeflater og i lengde.

Vi har i motsetning til aviser kunnet la dere høre skolekorpsene på 17. mai, dere har kunnet se og høre Maakeberget gi alt på hjemmekampen på stadion eller fått sitte på med sjåføren i brøytebilen over Haukeli. Slike ting vil vi fortsatt ta dere med på. Men nå skal vi også oppdatere dere på det som skjer før og etter disse tv-øyeblikkene. Fra tidlig morgen til langt på kveld. I helgene. Står du bom fast i kø på veg mot Haukeli, kan du sjekke tvh.no. Hører du sirener, kan du sjekke kortnyhetene på tvh.no. Her har vi som mål å være først med det siste.

Vi vil ikke bare være kjappe, vi vil også ta oss tid refleksjon. Derfor knytter vi til oss kommentatorer. Vi vil være så brede, at vi har plass til mer av det smale. Da vi laget serien om Enslaved, mente NRK at det var en altfor smal serie å sende nasjonalt. Det kan de kanskje ha rett i, men hos oss ble det den mest sette serien de siste årene. Vi har knyttet til oss en nyinnflyttet journalist fra Irak. Han skal lage podcast på arabisk. For smalt? Ikke når vi oversetter det til norsk og skriver en spalte, der hans gjester fra mange av de landene som er representert på Haugalandet, skal tenke høyt om hva de synes om å bo her.

– Jeg hadde hørt at dere vestlendinger var så kalde. Det er dere absolutt ikke. Dørene åpner seg, når vi banker på. Vi er blitt så godt mottatt. Men vi må snakke om elektrisitet! Hvorfor er det så dyrt?

Vi har akkurat ansatt en ny og dyktig journalist på 28. Og vi har knyttet til oss en erfaren journalist med lang fartstid på kommentatorsiden. Fordi vi tenker at mangfold er viktig. Både i alder og kulturell bakgrunn. Derfor etablerer vi også en ungdomsredaksjon i samarbeid med Fellesverket og Forandringshuset.

I dag har jeg vært på Uni-K og filmet til den nye serien «Den store teaterdrømmen». Vi vil fortsatt gi en plattform til mennesker med ulike talenter. Til livsglede. Og til dem med en historie vi kan ha godt av å høre.

Hvorfor skal vi nå betale for tvh.no?

Fremtiden har vært her lenge, men vi har faktisk levd lenge med å være det enkelte kaller en dinosaur. Vi har godt over 20.000 daglige seere, og en stor andel av dem ser oss fremdeles på lineær tv. Men andelen er synkende, og skal vi overleve i den digitale tidsalder, må vi over på nye plattformer. Vi må være der dere er. Vi må endre oss. Og det koster penger.

Det lokale næringslivet endrer seg også. Store internasjonale aktører som Google og Facebook tar en stadig større del av annonsemarkedet også lokalt. Det siste året har vist oss, at vi ikke lenger kan lage tv betalt av annonsekroner. Det går ikke rundt. Så vi begynner å behandle innholdet vårt som så eksklusivt og verdifullt som vi mener det er, og begynner å ta betalt for det.

Jeg forstår at tanken er uvant. Vi har tross alt gitt Haugalandet et gratis tv-tilbud i 30 år. Samtidig kjøper mange av oss tilgang til Netflix, HBO, Sumo, Spotify og PodMe uten å blunke. Jeg ser at vi haugalendinger er storforbrukere av lokale medier. Det er en grunn til at vi har en av landets mest populære nærradiostasjoner her, og at mange abonnerer på lokale aviser som Haugesunds Avis, Tysvær Bygdeblad og Grannar. Jeg tror det er viktig. I en tid med desinformasjon og fake news, er det viktigere enn noensinne med redaktørstyrte medier, der du kan stole på informasjonen du får. Og i en tid med atomtrusler og rykter om kriser og krig, er det godt å kunne taste seg inn på ei lokal nettavis og se at verden består. Og høre Knut Netland si god ettermiddag til deg og dagens gjester i studio.

Så vi blir! Og det håper vi du også gjør.