Hopp til hovedinnhold

Første disputas i Haugesund - Nå har Viet Dung Vu fått doktorgrad:

— Jeg er umåtelig glad

Doktorgradsstudent Viet Dung Vu ble historisk fredag, da han for første gang i Haugesunds historie gjennomførte sin disputas på Rådhuset.

HAUGESUND: Høgskulen på Vestlandet gjennomførte fredag sin aller første disputas, den avsluttende prøven foran doktorgraden, på Haugesund Rådhus. Viet Dung Vu ble historisk som den aller første kandidaten ut. Gjennom fire år har han skrevet doktoravhandlingen Developing user-centred interfaces for marine navigation systems – The S-mode odyssey.

— Jeg er umåtelig glad, sier en lettet Viet Dung Vu, da alt er ferdig på rådhuset.

— Det var intenst, jeg mottok noen vanskelige spørsmål, samtidig var det veldig informativt. Jeg er veldig fornøyd med dagens innsats.

For HVL i Haugesund er vietnamesiske Viet Dung Vu den første egenproduserte doktorgradskandidaten i en rekke av flere som kommer. HVL har 5 doktorgradsprogram, og har søknad inne for å bli universitet.

— Vi håper, tror og jobber hardt, for at vi skal skal bli et universitet neste år eller året etter, sier dekan ved fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, Torbjørn Roloff Heyerdahl. Ordfører Arne-Christian Mohn deler de drømmene.

— For meg som er akademiker fra før, er dette en høytid og en stor glede. Jeg er litt ydmyk over å få være med å arrangere dette, sier Mohn.

Se video øverst i saken, og få med deg hvorfor den nybakte doktoren kaller seg nerd.