Flere hundre skoleelever trakk inn i kinomørket da Haugesund kommune arrangerte streikekino på Edda

Lærerstreiken har sendt flere tusen barn inn i inaktivitet og rastløshet. Mangel på skoletilbud skaper frustrasjon blant mange. Haugesund kommune tar nå grep for å aktivisere elevene som nå er rammet av streik.

STREIK: – Vi ønsker å gi elever et sted hvor de kan treffes, slik at de kan gjøre kjekke aktiviteter sammen, sier rådgiver i Haugesund kommune, Espen Osa Karlsen.

Tilbudet startet opp mandag i denne uka, og responsen har ikke latt vente på seg. De streikerammede elevene kan velge mellom flere tilbud, deriblant fotball, åpen zone, skøyter og gaming. I dag var det filmen «Syng 2» som hadde visning på Edda.

– Jeg har snakket med flere som synes at tilbudet var bra. Behovet tror jeg har vært stort, sier Osa Karlsen.