Arkivfoto
Arkivfoto

En av de mest erfarne lokalpolitikerne gir seg

May Britt Vihovde har vært folkevalgt i hele 35 år. Nå ønsker hun å bruke mer tid på familie, venner og andre fritidsaktiviteter.

HAUGESUND: – Det er en tid for alt, jeg stiller ikke til gjenvalg skriver Vihovde i en mail til byens journalister søndag kveld.

– Jeg stiller ikke til gjenvalg ved bystyrevalget i 2023. Jeg har vært folkevalgt i 35 år. 10 år som kommunestyremedlem i Sveio, 8 år som stortingsrepresentant (vararepresentant i 8 år) og 15 år som bystyremedlem i Haugesund. Jeg har også vært 2 år på fylkestinget i Hordaland.

Da hun ble valgt inn i bystyret i Haugesund i 2007, tenkte hun maksimalt to perioder. Det blir altså fire. Samfunnsengasjementet tar hun med seg videre, men nå satser hun på å bruke andre måter å delta i samfunnsdebatten på.

Utfordrer partiene og kommunene

– Jeg håper at politiske partier og kommunene klarer å tilrettelegge møteaktivitet, slik at småbarnsforeldre kan delta. Vi trenger deres perspektiv og prioriteringer.  Dette er nok det jeg ser på som den store utfordringen ved rekruttering inn i lokalpolitikken, avslutter Vihovde.

Du møter henne i samtale med Knut Netland i «Haugalandet i dag» klokka 17.30.