Gründeren har klokkertro på batterifabrikken

Batterifabrikken som er planlagt i Haugaland Næringspark blir den eneste i Norge, og en av få i Europa. Arbeidet med finansiering av rundt 10 milliarder kroner har vært vanskeligere og tatt lenger tid enn antatt, men batterieselskapet Beyonder styrer fortsatt etter oppstart rundt 2025/2026.

SANDNES: Etterspørselen etter batterier har økt kraftig de siste årene, og med det behovet for en mer miljøvennlig produksjon. Beyonder går for ny egen, teknologi, med innslag av noe så kortreist og prosaisk som sagflis. I dag driver Beyonder med forskning og testproduksjon i det ombygde lokalet til Stavanger Aftenblad på Forus. Kompetanse fra 18 nasjoner er hentet inn, og nå kommer satsingen på lokal kompetanse. 

Svein Kvernstuen, administrerende direktør i Beyonder, lar ikke det faktum at de ennå ikke har landet finansieringen, dempe troen på suksess.

– Vi tjener ikke penger nå i denne fasen, vi bare bruker. Eierne garanterer drift ut året, sier gründeren, som tror investorene vil komme.