Nå kan det bli kø på Utsira-ferga

Det er mer folksomt enn det pleier å være på fergekaien på Utsira. 1. juli ble det gratis på båten for både folk og biler, og det kan se ut som om det har hatt en effekt på antall turister. For de fastboende har det ført til at de bør reservere plass, dersom de skal være helt sikre på å komme seg til byen eller hjem igjen.

UTSIRA: Gratis ferge er et håndslag fra regjeringen til samband med under 100.000 passasjerer. Et anerkjennelse av at ferga er livsnerven for små øysamfunn. Men sirabuen har ennå ikke helt bestemt seg for hva de synes om tiltaket. 

En gang ordfører Marte Eide Klovning skulle til byen, ble hun sammen med fem andre bilister stående igjen på kaien. Det er ikke ofte de opplever det på Utsira.

– Sirabuen tenker nå at det er lurt å reservere, sier hun med et smil.